دکتر عباس بازرگان هرندی؛ عضو هیأتعلمی دانشگاه تهران در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان کیفیت علمی دانشآموخته را ضامن اشتغال دانست.
وی گفت: در حوزه اشتغال دانشآموختگان مخصوصاً مستعدانبرتر آنچه بیش از هر عامل دیگری تاثیر دارد، بحث کیفیت علمی این افراد است. دانشآموخته در هر رشتهای که تحصیل کرده باشد باید بتواند پس از پایان درس قابلیتهای خود را در حوزه اشتغال بکار گیرد تا علاوه بر خوداشتغالی، کارآفرینی کند.
بازرگان ادامه داد: کیفیت عملیاتی پایین سبب میشود دانشآموخته دانشگاه به جای «کارآفرین»، جویای کار باشد! در حالیکه در نگاه اول تفاوت فرد دانشگاهی با دیگر افراد جامعه در این است که از دانشآموخته دانشگاهی باید بتواند کسبوکار دانشبنیان ایجاد و بر اساس نیازهای موجود در جامعه خود، پروژه عملیاتی با نگاه اقتصادی تعریف کند.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه تهران اضافه کرد: نیازهای بسیاری در جامعه ما وجود دارد که هر یک میتوانند هدف ایده نخبگانی باشند. اگر فرد بتواند این نیازها را بخوبی شناسایی و بررسی کند و از سوی دیگر قابلیت تبدیل نیاز به طرح را در خود ایجاد کرده باشد، به راحتی از فرد جویایکار به یک کارآفرین اثرگذار تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به نقش مهم اعضای هیأتعلمی دانشگاه در جهتدهی به دانشجویان، یکی از دلایل ضعف دانشآموختگان دانشگاهی در عرصه اشتغال را ضعف اساتید دانشگاه در بخش مهارتهای عملیاتی عنوان و تصریح کرد: دانشگاه به معنای عام و استاد به معنای خاص باید فرد را برای حضوری فعال در عرصه اشتغال و مخصوصاً کارآفرینی مهیا کنند و آموزشهای لازم را به او ارائه دهند. این در حالیست که متاسفانه بسیاری از اعضای هیأتعلمی دانشگاههای کشور نیز با مفاهیم کارآفرینی، کسبوکار و تولید آشنا نیستند. به عبارت دیگر تا فرد بر حوزهای مسلط نباشد نمیتواند به دیگری آموزش دهد و این یک ضعف بزرگ در سیستم آموزشی کشور است.
بازرگان تأکید کرد: جهان در قرن 21 بر پایه یادگیری استوار است. این میل و عطفنگرش بر «یادگیری مهارت» باید در جامعه علمی نهادینه شود. حوزههایی مانند محیطزیست و مباحثی مانند توسعهپایدار مشکلات و مباحث متعددی دارند که فرد دانشگاهی با ورود جدی به آنها میتواند هر یک را به ایده و طرح نخبگانی تبدیل کند و از این راه مسیر جدیدی برای اشتغال خود و دیگران باز کند؛ البته در این حوزه نهادی مانند بنیاد ملی نخبگان نیز باید با مشارکت خود افراد زمینه را برای متقاضیان و علاقمندان فراهم کند.
عضو هیأتعلمی دانشگاه تهران اظهار داشت: اگر ایده به درستی و بر اساس نیاز واقعی شکل بگیرد و به طرحی عملیاتی تبدیل شود، منابع مالی مورد نیاز برای اجرایی شدن را جذب میکند. منابع مالی و امکانات فیزیکی و سختافزاری بسیاری در کشور وجود دارد اما فرد دانشگاهی باید توجه داشته باشد سرمایهگذار چه خصوصی و چه دولتی تنها در ایدهای حاضر به مشارکت است که توجیه اقتصادی داشته باشد.
بازرگان در پایان به اهمیت بازنمایی نیاز اشاره کرد و گفت: در نگاه اول بازنمایی مسئلهای ساده به نظر میرسد اما حل مسئله نیازمند توانایی و قابلیتهای ویژهای است که فرد دانشآموخته و صاحب استعدادبرتر باید به آنها مزین باشد.
منبع: بنیاد ملی نخبگان
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 8:24 am به وقت تهران میباشد.
امروز: سه شنبه 12 اسفند 1399
اینستاگرام: @majles.e.javan![]() |
تلگرام: @majles.e.javan![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید